Bu makaleyi dinlemek için tıklayınız.

 

Aydın CHP’de Genç Aday; Kaan Vardarlı


Mustafa Kemal Atatürk, Bursa’da 1933 yılında gençlerle yaptığı sohbette; “Yorulsanız da, durmayacaksınız” derken, dünün, bugünün ve geleceğin genç nesillerine şöyle öğütte bulunuyordu:
“Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni takibe ahdetmişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım. Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar, yorulmamak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk, her insan için tabii bir halettir. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir kuvvet vardır ki, bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür. Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Ben buraya yalnız bunu size anlatmak için gelmiş bulunuyorum. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.”
Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkıp, Kurtuluş Savaşını başlattığında da en fazla gençliğe güveniyordu. O güven duygusunu 1927 yılında “Ey Türk Gençliği” diye başladığı hitabesinde yeniden dile getirerek ve daha sonra yaptığı başka bir konuşmasında, “Bütün ümidim gençliktedir” diyordu.
Atatürk’ün bu güveni boşuna değildi. 94 yıl önce “Ey Türk gençliği” diyerek yüreklendirdiği gençler şimdilerde bilgili ve kültürlü gençler olarak ülkeyi layıkıyla yönetmeye talip oluyor. İşte bu gençlerden birisi de Aydın CHP’de Milletvekili Aday Adaylığı başvurusu yapan Kaan Vardarlı.
CHP, tüzüğünün 61. Maddesinde yazdığı gibi gençlere önem ve değer veren bir partidir. 2012 yılında gerçekleşen Olağanüstü Kurultay’da kabul edilen madde açıklaması şöyledir:
“Partinin katıldığı milletvekili genel seçimlerinde merkez yoklaması yoluyla belirlenecek adayların tespitinde, parti meclisi seçiminde, il, ilçe, belde yönetim organlarının seçiminde, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için adayların tespitinde, kongre ve kurultay delegesi seçimlerinde, adaylık tarihi itibariyle gençlik kolları üyesi olanları kapsayacak şekilde en az yüzde on gençlik kotası uygulanır.”
Gençlik enerjisi ile, genç yaşına rağmen elde ettiği bilgi birikimi ile hem ilimize, hem de ülke siyasetine katkı koyabilecek niteliklere sahip olan Kaan Vardarlı mevcut vekiller ve başvuruda bulunan aday adayları arasında parıldamaktadır.
Kaan Vardarlı 1997 Aydın doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Aydın’da tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü mezunu. Aydın’da serbest mimarlık yapan Vardarlı İngilizce ve Makedonca bilmekte. Ayrıca örgütlü toplumun önemi konusunda bilinçli bir kişi olarak çok sayıda demokratik kitle örgütünün üyesi olmakla beraber toplumda saygınlığı bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin aktif yönetim kurulu üyesi. Çok sayıdaki sosyal farkındalık hareketinin içinde yer alan Vardarlı birikimlerini yazarak topluma aktarmaya devam ediyor.
Halkçı Liseliler Kurucu Başkanı olan Vardarlı üniversite döneminde de öğrencilerin bilinçlenmesi ve örgütlenmesi konusunda çalışmalar yaptı. Aydın CHP’de gençlik örgütünde çalışmasının yanında sandık ve bilişim sorumlusu olarak önemli işlere imza attı.
Kaan Vardarlı’ya neden aday olduğunu sorduğumuzda:
“Cumhuriyet’in 100. yılında kurucu ve kurtarıcı iradenin çatısı olan, Milli mücadelenin öncülüğünü yapan partimizin bir mensubu olarak tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu en iyi noktada temsil etmeye talibim. Gençliğe Hitabe’den aldığımız güçle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giden yolda gençlere büyük görev düştüğünü düşünerek  milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdim. Şehrimizin tüm birikimlerinin farkındalıkla daha yaşanabilir, üreten, pozitif bilimden yana, toplumsal şiddet ve kayırmacılığa karşı mücadele vermek için vicdan ve fiziki varlığımızın bulunması gerektiğini düşünerek aday oldum. Samimiyetle milletimize hizmet etmenin deneyimine ilk adımını attım. Bu süreçte ailemizin, çevremizin ve diyalog halinde olduğumuz kanaat önderlerinin desteğini aldım. Siyasetin hızlı şekilde çözüm üreten, birlik ve bütünlüğün tesisi noktasında perspektifin kapsayıcı olarak sunulmasına talibim. Bütün ümidinin gençlerde olduğunu vurgulayan Ulu önderimizin izinde; çağdaş uygarlıklar seviyesini yakalmak için kendini ve dünyayı tanıyan nesiller yetiştirme gayesiyle yasama merciinde bulunma isteği içimizde doğmuştur. Bu ve bir çok sebebin etkisiyle artık elimizi taşın altına koyarak ben de medeni cesaret göstererek bu kenti temsil etmeye talip oldum.”
Gençlere güvenmek ve yollarını açmak gerekir. Yolun açık olsun genç milletvekili adayımız.
“Bir ülkenin gençleri refahın güvencesidir.” (Benjamin Disraeli)

Gazeteci Yazar/Hüseyin Asar